De Nederlandse volkszangers top 10

26 maart 2024
De Nederlandse volkszangers top 10

Een overzicht met de top 10 beste Nederlandse volkszangers van dit moment

Nederland staat wereldwijd bekend als een lan met een rijk muzikaal verleden. Talloze artiesten als: The Vengaboys, Dolly Dots , The Golden Earring en zelfs Chipz! Zijn wereldwijd gegaan met hun hits en bekendheid. Deze artiesten brachten voornamelijk Engelstalige nummers uit, dus dat maakt het iets makkelijker. Maar tegenwoordig zijn er ook verschillende Nederlandse volkszangers die van internationale bekendheid genieten door hun nummer of een aanpassing ervan. In dit artikel gaan wij je een top 10 geven van deze Nederlandse volkszangers. Per Volkszanger geven we een korte omschrijving met daarin een of meerdere bekende nummers.

Top 10 Nederlandse volkszangers

1. John de Bever

John de Bever is een ware legende in de Nederlandse volksmuziek. Met zijn kenmerkende charme en innemende persoonlijkheid weet hij keer op keer het publiek te betoveren. Zijn repertoire omvat een breed scala aan nummers, variërend van opzwepende meezingers tot ontroerende ballads die rechtstreeks uit het hart komen. Nummers zoals "Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht" en "Laat ze maar lullen" zijn uitgegroeid tot ware klassiekers en hebben John de Bever een speciale plek bezorgd in de Nederlandse muziekgeschiedenis.

 2. John West

John West staat bekend om zijn unieke stemgeluid en energieke podiumverschijning. Zijn muziek spreekt een breed publiek aan, van jong tot oud. Met nummers als “Vergeef Me”, “Laat je gaan” en “Jouw Blik”, weet John West moeiteloos de harten van zijn fans te veroveren. Zijn optredens zijn een ware belevenis waarbij het publiek wordt meegenomen op een emotionele reis vol muzikale hoogtepunten.

 3. Jan Biggel

Jan Biggel heeft een speciale plaats veroverd in de Nederlandse volksmuziekwereld. Zijn oprechte teksten en aanstekelijke melodieën hebben hem geliefd gemaakt bij een trouwe schare fans. Nummers zoals “Ons Moeder Zeej Nog” & "Een Bossie Rode Rozen" zijn al snel uitgegroeid tot klassiekers en worden luidkeels meegezongen door jong en oud. Al met al genoeg reden om deze volkszanger te benoemen in deze top 10 met beste Nederlandse volkszangers.

4. Wesly Bronkhorst

Wesly Bronkhorst is een van de opkomende sterren in de Nederlandse volksmuziek. Met zijn frisse benadering van het genre en eigentijdse stijl weet hij een nieuw publiek aan te spreken. Zijn nummers zijn een mix van traditionele elementen en moderne invloeden, wat resulteert in een uniek geluid dat zowel jong als oud weet te bekoren. Nummers zoals “Amalia” en “Gap” worden luidkeels meegezongen en dat laat goed zien hoe populair de nummers zijn. Wesly Bronkhorst belooft een veelbelovende toekomst te hebben binnen de Nederlandse muziekwereld.

5. Frans Duijts

Frans Duijts is een naam die synoniem staat voor Nederlandse volksmuziek. Met zijn warme stemgeluid en oprechte teksten weet hij de harten van zijn luisteraars te raken. Nummers zoals "Jij denkt maar dat je alles mag van mij" zijn uitgegroeid tot ware klassiekers en worden nog steeds grijs gedraaid op feestjes en evenementen door het hele land. Frans Duijts heeft een blijvende indruk achtergelaten op de Nederlandse muziekscene en zijn legacy zal nog vele jaren voortleven.

6. Tino Martin

Tino Martin is een veelzijdige artiest die zowel binnen als buiten het volksmuziekgenre succesvol is. Met zijn krachtige stem en charismatische uitstraling weet hij het publiek keer op keer te betoveren. “Jij bent het leven voor mij” en “Loop niet weg” zijn al snel uitgegroeid tot klassiekers. Terwijl “Vanavond uit m’n bol” bekend staan als een van de betere feestnummers. Tino Martin is een ware publieksfavoriet en zijn optredens zijn altijd een feest om naar te kijken.

READ  Het belang van gehoorbescherming voor muzikanten

7. Wolter Kroes

Wolter Kroes is een naam die niet mag ontbreken in de lijst van beste Nederlandse volkszangers. Met zijn aanstekelijke nummers en energieke optredens weet hij keer op keer het publiek te vermaken. Nummers zoals "Viva Hollandia" zijn uitgegroeid tot ware hymnes die worden meegezongen door supporters op sportevenementen en feesten door het hele land. Wolter Kroes heeft een unieke positie verworven binnen de Nederlandse muziekwereld en zijn bijdrage aan het genre is van onschatbare waarde.

8. Marco Schuitmaker

Een bekende naam in de Nederlandse muziekwereld. Met zijn unieke stemgeluid en charismatische podiumverschijning weet hij het publiek keer op keer te betoveren. De volkszanger heeft een enorme bekendheid gekregen met zijn versie van “Engelbewaarder”. Origineel komt dit nummer uit 1961 en werd het gezongen door “Mieke”, echter kreeg Marco het voor elkaar het nummer in een nieuw jasje te steken en met succes! Het nummer is onwijs populair en jong en oud kennen het nummer goed. Het succes van dit nummer heeft ervoor gezorgd dat Marco Schuitmaker tot deze lijst met Nederlandse volkszangers behoort en is een populair nummer geworden in de karaoke bar.

9. René Karst

René Karst staat bekend om zijn vrolijke en aanstekelijke nummers die garant staan voor een feestje. Met hits zoals "Atje Voor De Sfeer" weet hij elke keer weer het publiek te laten dansen en zingen. René Karst is een meester in het creëren van feel-good muziek die mensen verbindt en voor een glimlach op hun gezicht zorgt. Zijn bijdrage aan de Nederlandse volksmuziek wordt zeer gewaardeerd en zijn muziek blijft mensen inspireren en vermaken.

10. Frank van Etten

Frank van Etten is een artiest met een uniek geluid en een talent voor het schrijven van pakkende teksten. Zijn nummers zijn vaak persoonlijk en weten een gevoelige snaar te raken bij zijn luisteraars. Frank van Etten's muziek spreekt rechtstreeks tot het hart en weet mensen te ontroeren en te inspireren. Naast zijn bekende nummers staat Frank van Etten ook bekend om zijn hit "Huisje op Wielen", een nummer dat populair is bij liefhebbers van Nederlandse volksmuziek. Met zijn oprechte en emotionele teksten weet hij het verhaal te vertellen van het leven op de weg, wat het nummer geliefd maakt bij een breed publiek.

Conclusie

Dit was onze Nederlandse volkszangers top 10. We kunnen uit deze lijst de conclusie trekken dat de Nederlandse volksmuziek een schat aan talent heeft voortgebracht. Met hun passie, talent en toewijding hebben ze de harten van mensen over de hele wereld veroverd en een blijvende indruk achtergelaten in de muziekgeschiedenis van Nederland.

Meer nieuws