De 15 beste Nederlandse karaoke liedjes

28 februari 2024
De 15 beste Nederlandse karaoke liedjes

Karaoke, de een houdt ervan, de ander heeft er een hekel aan. Er zijn oneindig veel liedjes geschikt voor karaoke, maar wat zijn nu de beste karaoke liedjes in het Nederlands? In deze blog lees je de 15 beste Nederlandse karaoke nummers, sla ze snel op en organiseer een karaoke avond. Met deze nummers heb je de tijd van je leven en kun je indruk maken op je vrienden!

Top 15 beste Nederlandse karaoke nummers

Wanneer je een karaoke avond gaat organiseren, mogen deze Nederlandse nummers écht niet ontbreken. Van oude klassiekers tot nieuwe artiesten, deze lijst heeft het allemaal.

1. Frans Bauer – Heb je even voor mij

‘Heb je even voor mij’ van Frans Bauer, wie kent het nummer niet? De vrolijke meezinger wordt veel gedraaid tijdens evenementen en feestjes. Waarschijnlijk heb je niet eens een scherm met tekst nodig. De tekst zit volledig in het geheugen van vele mensen geprint, ideaal dus!

2. Gerard Joling – Maak me gek

Ook dit nummer is een klassieker die zeker niet mag ontbreken in de lijst van Nederlandse karaoke liedjes. Het energieke nummer heeft een uptempo ritme en brengt meteen sfeer.

3. Marco Borsato – Dromen zijn bedrog

Een lied over dromen die niet altijd uitkomen, met als onderliggend thema de romantiek. Het nummer begint rustig en bouwt zich steeds verder uit. Een populaire meezinger in de Nederlandse uitgaansgelegenheden, ideaal voor een karaokeavond.  

4. Jeroen van der Boom – Jij bent zo

De aanstekelijke melodie van dit nummer, maakt hem populair in de Nederlandse muziek. Het lied gaat over de schoonheid van zijn geliefde, een romantisch nummer op een goede beat.

5. André Hazes Jr. – Leef

In 2015 had André Hazes Jr. een enorme hit te pakken met het nummer ‘Leef’. Dit feel-good nummer moedigt je aan om te genieten van het leven alsof je het je laatste dag is.

microfoon karaoke liedjes nederlands

6. André Hazes – Bloed, zweet en tranen

Ook André Hazes mag niet ontbreken in deze lijst. Hij heeft veel legendarische nummers, maar ‘Bloed, zweet en tranen’ staat toch wel bovenaan. Natuurlijk heeft iedereen een eigen mening en voorkeur, maar het is en blijft een goed Nederlands karaoke nummer.

7. Guus Meeuwis – Het is een nacht

Het nummer is al bijna 30 jaar oud, uitgebracht in 1995. Het debuutalbum van Guus Meeuwis bracht meteen een hit met zich mee. ‘Het is een nacht’ wordt op veel plekken gedraaid en hard meegezongen. Misschien wel een van de beste karaoke nummers in het Nederlands, die we ooit zullen zien.

8. Acda en de Munnik – Het regent zonnestralen

Het duo Acda en de Munnik is een tijd weggeweest, maar inmiddels treden Paul de Munnik en Thomas Acda weer samen op. Het nummer is ook een van de oudere nummers in dit rijtje, maar hierdoor zeker niet minder leuk. In 1998 werd het nummer uitgebracht en het was meteen een hit. De pakkende melodie maakt het een echte meezinger, die nog lang in je hoofd blijft hangen.

READ  Hallo wereld!

9. Tino Martin – Zij weet het

Toen Tino Martin dit nummer uitbracht, was het meteen een hit. Hij stond in alle toplijsten en was niet meer van de radio weg te denken. Het romantische nummer heeft een moderne sound en past perfect in het straatje van Nederlandse popmuziek. Om die reden mag deze Amsterdamse volkszanger met dit nummer dan ook niet ontbreken op een avond met de beste Nederlandse karaoke nummers.

10. Danny de Munk – Ik voel me zo verdomd alleen

Het nummer is bekend geworden door de musicial Ciske de Rat, net als Danny de Munk die de hoofdrol speelde. Hard meezingen met het lied waarin de hoofdpersoon zich geïsoleerd voelt van de wereld om hem heen. Het vertelt het verhaal van verdriet en eenzaamheid, vol met emotie.

karaoke nummers nederlands

11. Marco Borsato – Rood

Vandaag is rood, een energiek nummer met pakkende en emotionele tekst. Ook dit nummer is inmiddels een echte klassieker en behoort tot het lijstje van de beste Nederlandse karaoke liedjes.

12. Nick & Simon – De Soldaat

Ook Nick & Simon hebben naam gemaakt in de Nederlandse muziek, al staan ze inmiddels niet meer samen op het podium. ‘De Soldaat’ is niet het meest bekende nummer, maar wel een die je eigenlijk hoort te kennen. Het verhaal van een soldaat die uitgezonden wordt en weer huiswaarts keert. Een mooie boodschap verstopt in een pakkend nummer, perfect om te zingen op karaoke avond.

13. Kenny B – Parijs

Praat Nederlands met me, een echte zomerhit van Kenny B. De vrolijke melodie zorgt ervoor dat niemand stil kan blijven zitten bij het horen ervan. Oefen je beste Frans met het nummer over romantiek in Parijs en zing zo hard als je kan mee.

14. Blof – Alles is liefde

Geschreven voor de film Alles is Liefde, uitgebracht in 2007 en een enorm succes in de Nederlandse muziek. Het refrein is makkelijk mee te zingen en gaat over de kracht van liefde.

15. Jan Smit – Als de morgen is gekomen

Wie kan de lijst beter afsluiten dan Jan Smit. Deze Volendamse zanger heeft veel Nederlandse hits gehad over de afgelopen jaren, maar ‘Als de morgen is gekomen’ is misschien wel de meest populaire.

Niet alleen tijdens een karaoke avond, maar ook in de auto kun je heerlijk meezingen op deze nummers. Ontdek hier meer meezingers voor in de auto.

Meer nieuws