Beste muziek om mee tot rust te komen

3 mei 2022
Beste muziek om mee tot rust te komen

We luisteren muziek, om mee te zingen, om erop te dansen of om er gewoon simpelweg mee tot rust te komen. Muziek helpt er niet alleen voor dat je juist in een betere stemming komt door middel van up-beat muziek, maar het kan ook helpen om ons in een kalme stemming te krijgen. We hebben niet altijd behoefte om met een goed humeur of met een hoog energie level naar muziek te luisteren. Misschien wil je gewoon s ’avonds fijn onder je verzwaringsdeken liggen, of ben je juist een taak aan het uitvoeren waar je geconcentreerd voor moet zijn, dan is het luisteren van rustige muziek toch iets beter voor ons concentratie vermogen. Muziek zorgt er zelfs beter voor dat we kunnen ontspannen dan bijvoorbeeld een massage. Ben jij toevallig op zoek naar muziek om mee tot rust te komen? Hieronder worden de beste tips gegeven, zodat jij door middel van muziek rust kan vinden.

De juiste instrumenten en zang

Luisteren naar muziek met rustgevende instrumenten is eigenlijk een logische manier om tot rust te komen door middel van muziek. Aan rustgevende instrumenten kan je aan klassieke instrumenten denken zoals: piano, viool, blaas instrumenten, de harp en nog veel meer. In het beste geval komt in deze muziek dan ook misschien geen gezang voor, of juist rustige zang, met weinig opbouw. Denk ook eens aan opera muziek, of iets in die richting. Er zijn zoveel richtingen om op te gaan binnen deze muziekstijl, dat het bijna onmogelijk is dat je niks passend vindt.

READ  Afspeellijst voor een lange autorit

Het kan dus daarbij ook waardevol om in combinatie met de juiste instrumenten ervoor te kiezen om muziek te kiezen die geen zang heeft. Hierdoor ben je niet afgeleid door de woorden die gezongen worden. Je hoeft alleen maar naar tonen te luisteren, wat zich minder intensief weg luistert.

Daarbij is in 1923 ontdekt dat de ademhaling die bij de luisteraar plaatsvindt ook een rol kan spelen in het verhogen van stress of juist het verminderen van stress. We hebben de neiging om onze ademhaling aan te passen aan de muziek die we luisteren, dus om naar rustige nummers te luisteren, zijn we ook geneigd om langzamer te ademen, waardoor we juist dat kalmeringseffect creëren.

Podcast

Misschien valt een podcast in deze lijst een beetje buiten de boot, maar toch kan het helpen om enige innerlijk rust te ontwikkelen. Denk hierbij voorbeeld aan het uitvoeren van yoga of wanneer je bijvoorbeeld juist op zoek bent naar iets meer mindfulness, dan kan je er ook voor kiezen om naar een podcast te luisteren. Het valt misschien niet per definitie onder muziek, maar het kan er wel voor zorgen dat je door middel van een podcast toch tot rust weet te komen.

Meer nieuws


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home2/orkestbandjes/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home2/orkestbandjes/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107