De 20 beste karaoke liedjes

4 maart 2024
De 20 beste karaoke liedjes

Karaoke: een woord dat gelijk staat aan plezier, vriendschap en onvergetelijke avonden. Het kiezen van het perfecte karaoke liedje kan jouw moment in de spotlight maken of breken. Daarom hebben wij voor jou de ultieme lijst samengesteld met de 20 beste karaoke liedjes die gegarandeerd zorgen voor een memorabele avond. Of je nu een doorgewinterde karaoke-koning bent of een bescheiden badkamerzanger, deze lijst heeft voor ieder wat wils. Bereid je voor om te schitteren!

De ultieme karaoke playlist

Om van jouw avond een schitterende en spetterende avond te maken, hebben wij een ultieme karaoke playlist samengesteld. Deze zorgvuldig samengestelde karaoke playlist is jouw geheime wapen voor een onvergetelijke avond. Van tijdloze klassiekers tot hedendaagse hits, deze selectie belooft elke karaoke-sessie naar een hoger niveau te tillen. Bereid je voor om het podium te betreden en je publiek te betoveren!

beste pop karaoke liedjes

De beste popklassiekers

Pop liedjes doen het altijd goed bij karaoke. Hieronder hebben wij vijf pop nummers genoemd die je helpen om je karaokeavond onvergetelijk te maken!

Dancing Queen - ABBA: Dit onsterfelijke anthem van de jaren '70 nodigt iedereen uit om mee te zingen en te dansen.

Gimme Gimme Gimme - ABBA: Zorgt voor een energiek en opwindend karaoke-moment met zijn aanstekelijke melodie.

Mamma Mia - ABBA: Dit vrolijke en aanstekelijke nummer zorgt gegarandeerd voor een opgewekte sfeer tijdens karaoke.

Fernando - ABBA: Een nostalgisch nummer dat emoties oproept, perfect voor een meer ingetogen en gevoelige karaktervertolking.

Chiquitita - ABBA: Biedt een kans voor diepe expressie met zijn prachtige melodie en emotionele diepte.

Zoals je al kan zien zijn al deze klassiekers afkomstig van de supergroep ABBA! Niet gek want deze supergroep doet het na al die jaren nog steeds heel erg goed op feesten. Waar nummers van ABBA worden gezongen, kun je ervan uit gaan dat er veel wordt meegezongen! Hier vind je nog meer karaoke nummers van ABBA.

De beste rock karaoke liedjes

Rock is een genre waar niet iedereen evenveel van houdt. Toch zijn er een aantal klassiekers die zeker in de smaak zullen vallen. Hieronder hebben wij een lijstje van vijf van deze nummers samengesteld!

Bon Jovi – Livin' on a Prayer: Met zijn opzwepende melodie en krachtige refrein is dit lied een karaokefavoriet.

Journey – Don't Stop Believin': Een lied dat hoop en doorzettingsvermogen uitstraalt, perfect om de zaal mee te krijgen.

Black Sabbath - Iron Man: Dit lied staat bekend om zijn bekende melodie en wereldberoemde gitaarrif. Het liedje is afkomstig van de wereldberoemde hard rock band "Black Sabbath".

AC/DC - Highway to Hell: Een icoon in de rockwereld dat staat voor vrijheid en rebellie, perfect voor een krachtige karaokeperformance.

Black Sabbath - Paranoid: Het bekendste nummer van Black Sabbath is tegelijkertijd ook vrij stevig. Het nummer is opgebouwd uit een hoog tempo en verschillende gitaarsolo's. Zeker niet iedereen zal hiervan houden, maar voor de kenners en liefhebbers is dit nummer verplichte kost.

READ  Maecenas tempus, tellus condimentum rhoncu consectetuer
beste karaoke liedjes rock

De beste moderne pop liedjes van Adele

Ook in de moderne pop genre zijn er genoeg leuke karaoke liedjes te vinden. Vooral van de Engelse zangeres Adele zijn er heel wat goede karaoke liedjes te vinden. Hieronder hebben wij een lijstje van vijf van de beste moderne pop liedjes van Adele gemaakt.

Hello - Adele: Een krachtige ballade over rekening houden met het verleden en verzoening.

When We Were Young - Adele: Een nostalgisch nummer dat de schoonheid van jeugdherinneringen en vergankelijkheid verkent.

Rolling in the Deep - Adele: Een meeslepende mix van soul en pop, vol emotie en kracht.

Skyfall - Adele: Een dramatisch en sfeervol themanummer dat zowel mysterieus als meeslepend is. Bovendien is het nummer gebruikt voor de bondfilm "Skyfall".

Set Fire To The Rain - Adele: Een emotioneel geladen nummer over de complexiteit van liefde en loslaten.

De beste Nederlandse karaoke liedjes

Tenslotte hebben we nog enkele Nederlandstalige karaoke liedjes voor je uitgezocht. Hiervoor hebben we gekeken naar de bekende Nederlandse liedjes die iedereen kent. Hieronder hebben we een top vijf opgezet van deze Nederlandse karaoke liedjes:

Leef - André Hazes Junior: Een opbeurend lied dat oproept tot het voluit leven en genieten van elk moment.

Kind Van De Duivel - Jebroer: Een controversiële hit die speelt met thema's van rebellie en zelfexpressie.

Vrouwkes - Snollebollekes: Een feestnummer dat gegarandeerd de sfeer erin brengt met zijn aanstekelijke melodie.

Bloed, zweet en tranen - André Hazes: Een emotioneel volkslied dat het levensverhaal vertelt met diepe emotie.

Huisje op wielen - Frank van Etten: Een liefdesverklaring aan het nomadische leven, verpakt in een vrolijk deuntje.

Wat zijn nog meer leuke karaoke nummers?

In dit overzicht hebben we onze eigen persoonlijke top 20 gegeven voor de beste karaoke nummers. Er zijn natuurlijk veel meer liedjes die uitermate geschikt zijn voor karaoke. Wil je weten welke? Dan raden wij je aan om zelf op zoek te gaan naar nieuwe karaoke nummers. Er zijn hierin heel veel mogelijkheden. Het belangrijkste is dat de nummers goed mee te zingen zijn en een bepaalde feeststemming geven. Mocht je er op de website niet uitkomen, kijk dan eens bij onze blog met de beste Nederlandse karaoke liedjes. Deze nummers zullen ervoor zorgen dat iedereen gezellig meezingt en meedoet!

Maak je klaar voor een geweldige karaokeavond

Tot slot wensen wij je veel succes met het opzetten van een geweldige karaokeavond. Hopelijk kom je met deze lijst aan karaoke nummers al een heel eind op weg. Mocht je nog meer karaoke nummers willen bekijken, kijk dan zeker even bij ons totaal overzicht aan orkestbandjes op de website.

Meer nieuws