De 25 beste ABBA karaoke liedjes

22 maart 2024
De 25 beste ABBA karaoke liedjes

Ontdek je innerlijke Agnetha, Björn, Benny of Anni-Frid en ga los op de beste ABBA karaoke liedjes. ABBA is een van de meest iconische Zweedse groepen aller tijde en heeft over de jaren heen verschillende pakkende hits geschreven. Natuurlijk mogen deze niet ontbreken op jouw karaoke avond, maar wat is nu de beste hit om te zingen in de karaokebar? Lees snel verder!

We beginnen natuurlijk niet meteen met het beste nummer, zo houden we de spanning er een beetje in. ABBA heeft onwijs veel nummers, dus misschien zitten er wel een aantal onbekende tussen. Het is dus echt de moeite waard om de hele lijst door te nemen!

25. Eagle

24. Hasta Mañana

23. Ring Ring

22. Summer Night City

21.  Angels Eyes

Ken jij de bovenstaande nummers? Of heb je er toch even een moeten opzoeken op Spotify of Youtube. Geen zorgen de meer bekendere nummers komen er ook aan. We gaan verder met de nummers 20 tot en met 16.

20. I do, I do, I do, I do, I do

19. Knowing Me, Knowing You

18. One of Us

17. Slipping Through My Fingers

16. Voulez-Vous

We komen steeds dichterbij de top 5, nu zullen de nummers je waarschijnlijk al iets bekender voorkomen. Er staan namelijk echt een paar klassiekers tussen van ABBA, die niet mogen ontbreken tijdens je ABBA karaoke avond!

15. Andante Andante

14. Take a Chance on Me

13. SOS

12. Fernando

11. Super Trooper

Inmiddels zijn we aangekomen bij de top 10, bestaande uit ABBA liedjes die eigenlijk iedereen wel kent. Ken je ze niet? Dan wordt het toch tijd om ze aan je arsenaal toe te voegen. Lees snel verder en ontdek welke leuke ABBA nummers je kunt zingen op een karaoke avond.

10. Does Your Mother Know

9. Thank You for the Music

8. Money, Money, Money

READ  De 15 beste Nederlandse karaoke liedjes

7. Waterloo

6. Chiquitita

Top 5 beste ABBA karaoke liedjes

De top 5, de echte meezingers die niet mogen ontbreken in jouw playlist, zelfs als je niet de allergrootste ABBA fan bent.

5. Lay All Your Love On Me

Lay All Your Love On Me werd in 1981 uitgebracht als onderdeel van het album ‘Super Trooper’ en staat bekend om het discoritme. Het is dan ook een van de meest geliefde danshits van de jaren 80. Daarnaast heeft het nummer veel bekendheid gekregen vanwege de later uitgebrachte film: Mamma Mia.

4. Gimme! Gimme! Gimme!

Het nummer heeft een pakkend ritme en melodie, waardoor het een populaire keuze is voor feestjes wereldwijd. Wist je dat dit liedje (en andere liedjes) vaak op bruiloften wordt gespeeld? Perfect als feestmuziek voor de bruiloft.

3. The Winner Takes It All

The Winner Takes It All, misschien wel de meest ontroerende ballad van ABBA. Het nummer vertelt een verhaal over gebroken liefde en heeft een mooie melodie. Het nummer mag zeker niet ontbreken in de top 5 van ABBA’s karaoke hits. Misschien voor de rustigere momenten op de avond, kun je dit nummer uit de hoge hoed toveren.

2. Mamma Mia

Mamma Mia, voornamelijk bekend van de gelijknamige film, kwam uit in 1975 en knalde de toplijsten binnen. Het wordt gezien als een van de meest iconische nummer van de Zweedse band.

1. Dancing Queen

Onze echte nummer een, misschien geen verrassing, maar Dancing Queen is dé meezinghit die nooit mag ontbreken tijdens karaoke. De tekst ademt karaoke, “you can dance, you can jive, having the time of your life”, het is precies waar karaoke om draait. Vandaar onze welverdiende nummer 1 in onze lijst met beste karaoke hits van ABBA!

Meer fan van Nederlandse meezingers? Lees dan onze blog over de 15 beste Nederlandse karaokeliedjes.

Meer nieuws