Voorbeelden meditatie muziek

Voorbeelden meditatie muziek

Dat muziek een cruciale rol speelt in onze gemoedstoestand is wel bewezen uit de vele onderzoeken die hiernaar zijn gedaan. Voor veel mensen kan muziek effectief zijn als het gaat over het afnemen van stress. Daarnaast is het ook bewezen dat typen muziek bijdragen aan je concentratie, dat bijvoorbeeld kan helpen als je je moet focussen op je werk. In 1918 werd er al onderzoek gedaan naar het effect van muziek op onze bloeddruk en ons hartritme. Zo is gebleken dat er verschillende soorten meditaties kunnen werken. Wil je bijvoorbeeld blij worden dan kun je het beste muziek in majeur luisteren, omdat deze de druk en het ritme van je hart verhogen. Liever wat ontspanning en tijd voor wat rust, dan kun je het beste liedjes luisteren in mineur die juist de druk en het ritme verlagen. In dit artikel geven we een aantal voorbeelden van meditatiemuziek, zodat jij in de juiste sferen kan mediteren met behulp van muziek.

Anti-stress muziek

Bovendien is uit onderzoek van Diserens uit 1923 gebleken dat ook het effect op de ademhaling een rol speelt als het gaat over mediteren. Het blijkt namelijk dat je ademhaling de timing van de muziek aanneemt. Dit is zeer belangrijk, want de ademhaling helpt jou om te ontspannen. Soorten meditaties zijn dus muziekstukken die langzaam zijn en een langzaam tempo aannemen. Met een liedje dat in het tempo van 60 beats per minute (bpm) wordt gespeeld, kun je jezelf goed tot rust brengen. Een bekend anti-stress liedje is Weightless van Marconi Union.

READ  Afspeellijst voor een lange autorit

Link naar het liedje: https://www.youtube.com/watch?v=UfcAVejslrU

Zen meditatie muziek en focussen

Als je wil focussen op je concentratie en op zelf-ontdekking dan kan muziek een goed hulpmiddel zijn. Het is namelijk van belang om op jezelf te focussen en daarbij te denken aan de essentie van jezelf. Bij de soorten meditaties kan muziek op de achtergrond een grote rol spelen, omdat het helpt om te focussen en gewaarwordingen in het bewustzijn te herkennen. Bewezen geluiden die hierbij helpen zijn geluiden waar water een belangrijke rol speelt. Onderstaand is een voorbeeld van zo’n soort zen muziek weergegeven.

Link naar het liedje: https://www.youtube.com/watch?v=V1RPi2MYptM

Rustgevende muziek

Soms is je lichaam tot rust brengen heel fijn en ook heel belangrijk. Dit helpt bijvoorbeeld om negatieve emoties even weg te nemen en te letten op je eigen lichaam. Als je niet zo zeer zit te wachten op zen muziek, waarbij je vogels hoort fluiten en het water hoort stromen, dan kun je ook new age muziek luisteren. Deze soorten meditaties blijken en deze stijl muziek zorgt ervoor dat je minder stress en negatieve emoties ervaart. Dit blijkt uit onderzoek van uit het Journal of Music Theraphy. Een voorbeeld hiervan is Enya met Orinoco Flow.

Link naar het liedje: https://www.youtube.com/watch?v=LTrk4X9ACtw&t=62s

soorten meditaties

Meer nieuws


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home2/orkestbandjes/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home2/orkestbandjes/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107