De meest gestreamde artiesten van 2021

3 mei 2022
De meest gestreamde artiesten van 2021

Een van onze favoriete bezigheid is het luisteren, zingen met, of dansen op muziek. We luisteren over het algemeen steeds minder naar de radio en kopen ook minder cd’s of lp’s. We genieten er net iets meer van om door middel van een app al onze favoriete nummers in één muzieklijst te zetten, of liedjes op shuffle modus te kunnen luisteren, of verschillende artiesten door elkaar te luisteren. Het is allemaal een stuk toegankelijker, dan het luisteren naar één artiest en waar je het album in een en dezelfde volgorde moet luisteren, alhoewel dat ook zijn charme heeft. Tegenwoordig kunnen we door middel van data science achterhalen welke artiesten het best beluisterd zijn in 2021. Mocht je nu ook zo kunnen genieten van muziek en ben je benieuwd of jouw meest beluisterde artiest in deze lijst staat? Lees dan vooral verder. Dit zijn de meest gestreamde artiesten in Nederland:

1. Justin Bieber

Je kan hem haten of zijn muziek niet leuk vinden, toch is Justin Bieber te vinden op nummer 1 in deze meest gestreamde artiesten in Nederland. Justin Bieber is de laatste jaren sowieso niet meer uit de toplijsten te slaan. Justin Bieber bracht in 2021 zijn nieuwe album ‘Justice’ uit. Dit album staat in Nederland ook op nummer 2 van de best beluisterde albums in 2021.

2. Kevin

Kevin de Gier, ook wel bekend als Kevin is een Nederlandse rapper die niet uit de top 10 te slaan is. Het album van Kenny ‘Animal stories’ stond op nummer 10 en het album ‘Grote versnelling’ op nummer 7 van de meest gestreamde albums in Nederland. Kevin stond in het begin van zijn carrière voornamelijk bekend als iemand die nummer produceerde met andere artiesten. Later is Kevin zich meer gaan focussen op solo nummers, die uiteindelijk ook goed in de smaak vielen.

READ  Album Recension

3. Frenna

Frenna is een Nederlandse rapper en zanger. Frenna maakt deel uit van de rapformatie SFB, maar is ook actief als solo-artiest. Frenna kent veel hoge hoogtes, zowel in zijn solo carrière als met zijn rapgroep SFB. Liedjes van Frenna zijn eigenlijk altijd vaste prik wanneer je met je vrienden op een donderdag, vrijdag of zaterdag aan het stappen bent.

4. Lil Kleine

Waarschijnlijk had je deze artiest wel in deze lijst verwacht, maar Lil Kleine is met zijn nummer als ‘Drank en drugs’, ‘Loterij’ en ‘krantenwijk wel een van de meest favoriete rappers van Nederland. Hij is misschien niet de meest geliefde persoon in Nederland, maar weet ons wel telkens weet met zijn muziek te verblijden. Net als Frenna kan een nummer van Lil Kleine eigenlijk niet missen, wanneer je met je vrienden een avondje aan het drinken bent of op stap bent.

5. Ronnie Flex

De laatste op deze lijst is Ronnie Flex. Ronnie Flex is net als Lil Kleine ook een begrip in de Nederlandse rapcultuur. Zoals we kunnen concluderen wordt er toch voornamelijk naar Nederlandse rap geluisterd door de Nederlandse bevolking. Ronnie Flex is natuurlijk bekend door zijn nummers met Lil Kleine ‘Drank en Drugs’, ‘Niet omdat het moet’ en ‘Loterij’, maar zelf heeft hij ook hitjes achter zijn naam staan, zoals: ‘4/5’ en ‘Plek als dit’.

Meer nieuws