No products in the cart.

Orkestbandjes.nl

FestivalsHoe vies is een festival?
schoonmaakapparaten

Hoe vies is een festival?

Hoe vies is een festival?

Het komt vaak voor dat je je nadat je naar een festival bent geweest je niet heel fit bent. Dit resulteert vaak in een vies gevoel, vermoeidheid en verkoudheid. Niet gek ook als je veel alcohol en ongezonde voeding consumeert tijdens zo een dag. Maar dat is het niet alleen, hygiëne is namelijk ook een belangrijke factor. Je bent omringd met honderden mensen, raakt van alles aan en bent totaal niet bezig met bijvoorbeeld je handen regelmatig schoonmaken. Je staat er dan ook niet van te kijken tijdens zo een dag dat je nooit schoonmakenapparaten voorbij ziet komen. Ben jij benieuwd hoe vies zo een festival nu eigenlijk is? Wij vertellen er in deze blog wat meer over!

 

Waarom is een festival vies?

Zoals je misschien wel zelf al zou kunnen bedenken is een festival niet een hele schone omgeving. Maar waarom dan? Wij zullen hier beneden een aantal redenen geven waarom een festival niet schoon is.

De dixi’s

Het meest voor de hand liggende tijdens zo een festival zijn natuurlijk die vieze dixi’s. Volgens de richtlijnen is het zo dat er per 150 festivalgangers één dixi aanwezig moet zijn. Dit betekent dat je met heel wat mensen één wc moet delen die niet wordt grondig schoongemaakt. Een schone wc is tenslotte voor iedereen een ander begrip. Door zo een dixi kom je in aanraking met allerlei bacteriën en virussen. De grootste oorzaak van de verspreiding van deze bacteriën is het niet wassen van je handen na zo een bezoek aan een dixi.

Samen uit samen thuis

Meestal ga je met een groep mensen, vrienden of familie naar een festival. Het komt dan wel eens voor dat je bijvoorbeeld wat eten, drinken, sigaretten of drugs samen deelt. Het delen van zulke dingen zorgt ervoor dat er bacteriën sneller verspreid zullen worden. Wat dacht je van aan hetzelfde glas drinken, dezelfde sigaret nemen en een hap nemen van hetzelfde broodje. Het lijkt onschuldig maar dit kan bijvoorbeeld een buikgriep of verkoudheid sneller doen verspreiden.

 

Gooi die festivalbandjes maar weg

Een festivalbandje nog wekenlang na het feest omhouden, dat doet iedereen wel eens. Toch wordt het sterk afgeraden om dit te doen. Een festivalbandje is namelijk een bron van enorm veel bacteriën waarmee je die dag in aanraking bent gekomen. Het is daarom niet verstandig om deze nog voor een lange tijd te dragen. Naast dat jouw huid dan in aanraking komt met deze bacteriën kunnen de gevolgen nog vervelender zijn. Zo kan het zijn dat eventueel schaaf- of snijwondjes in de omgeving van jouw pols kunnen gaan infecteren en uiteindelijk gaan zweren. Het bewaren van zo een aandenken is leuk maar denk er in vervolg nog maar een keer over na of dit rondom je pols moet zijn.

Wil je helemaal in de stemming komen wanneer je onderweg bent naar het festival? Wij hebben ook een blog geschreven over de beste meezingers voor in de auto. Een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk.

Lees ook:  No Coding Required, All Fun

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *