No products in the cart.

Orkestbandjes.nl

MusicDe beste nummers van Kosso
fitness coach

De beste nummers van Kosso

Heb je al eens gehoord van Kosso? Kosso (echte naam Albert Dervishaj) is al sinds 2013 te vinden bij 101Barz. Geboren in culturele stad Heerlen in Limburg is hij op jonge leeftijd al bezig geweest met zijn rapcarrière opbouwen. Als je hem op gaat zoeken zul je hem al snel op Spotify en YouTube vinden, maar ook op andere plekken. Je kunt Kosso omschrijven als rauw, maar ook origineel. Hoewel veel van zijn nummers zoals duizend rappers over drugs, geld etc. gaan, is hij ook innoverend door woorden uit meerdere talen te gebruiken, beats met buitenlandse invloeden (zijn ouders zijn etnische Albanezen) en samenwerkingen. Zo is zijn laatste samenwerking met Dorentina, zangeres en tevens Kosso zijn partner, super succesvol gebleken. Dorentina zingt op zijn tracks in het Nederlands, Duits, Albanees, en Engels.

Ondernemer

Kosso weet hoe hij zichzelf moet presenteren, maar ook hoe hij het geld moet najagen. Naast succesvol rapper is hij ook succesvol ondernemer. Eerst een shisha lounge, iets wat al snel succesvol was omdat het bekend werd door zijn eigen social media. Een paar jaar daarna heeft Kosso door zijn eigen verlangen naar een tandenbleker in de buurt ook Tandenbleker Maastricht opgericht als franchiseonderneming. Maar hij ging nog verder.

Fitness coach

Yes, Kosso lijkt succesvol in alles. Hij onderhoud zichzelf minstens zo goed als zijn ondernemingen, en daar hoort ook fitness bij. Met een gespierd lichaam inspireert hij vele anderen en heeft hij zich ontpopt tot fitness coach met een eigen supplementenlijn. Met zijn eigen lichaam als bewijs biedt Kosso als fitness coach verschillende trajecten en voedingsschema’s aan.

Beste nummers

Op Spotify heeft Kosso op het moment meer dan 300.000 maandelijkse luisteraars. De nummers die het goed doen zijn onder andere 500 Ps, een nummer dat hij met Dorentina heeft gedaan. Dit nummer is al zo’n 11 miljoen keer gedraaid op Spotify en op YouTube ook 5 miljoen. Ook nummers zoals Bij je en Shot bewijzen gewoon dat Kosso en Dorentina een gouden muziekkoppel zijn. De albums die ze samen doen zijn intens populair. Waarschijnlijk is dat zo omdat deze nummers een andere kant van Kosso laten zien die letterlijk worden uitgedragen door Dorentina. Een veel gevoeligere kant, die een stuk verder reikt dan de agressievere raps over drugs en geld verdienen. Dit is hoe goede rappers hun plaats verdienen. Real blijven zorgt voor respect, en met Dorentina is Kosso real. Daarom zijn zijn beste nummers volgens ons die van de albums Beauty and the Beast en Beauty and the Beast 2.

101Barz

Ook door zijn verschijningen in 101Barz die nog steeds sessies houden blijft Kosso van belang en komt die nog regelmatig met nieuwe teksten. Zijn laatste sessie op dit moment was die in de winter van 2021. Daarmee laat Kosso maar weer zien dat hij een echte keiharde ondernemer is en op alle fronten gewoon actief zijn ding doet. Dat is iets waar je bij niemand op kunt haten, ongeacht wat je van hun muziek vindt.

Lees ook:  Live Performance