Beste muziek om mee in slaap te vallen

3 mei 2022
Beste muziek om mee in slaap te vallen

Veel mensen hebben moeite om in slaap te vallen, kunnen niet goed en diep doorslapen of zijn al vroeg in de ochtend wakker. Tegenwoordig zijn er heel wat middelen en manieren op de markt die kunnen helpen om de nachtrust te bevorderen. Je zou bijvoorbeeld erover kunnen denken om een therapiedecke te kaufen. Toch is er ook nog een andere manier om makkelijker in slaap te vallen die voor iedereen toegankelijk is. Dat is namelijk muziek. Waarom je muziek kunt gebruiken om in slaap te vallen en welke muziek dan het beste is zullen we in deze blog gaan toelichten.

 

Waarom muziek om in slaap te vallen?

Muziek kan een goed hulpmiddel bij slaapproblematiek. Door naar bijvoorbeeld rustige muziek te luisteren zal je hartslag ontspannen. Je kunt naar muziek luisteren dan ook zien als een vorm van meditatie. Door aandachtig naar rustige muziek te luisteren zul je gaan ontspannen waardoor je hartslag daalt, je bloeddruk verlaagt en je eventuele angsten afnemen. Muziek die je helpt met in slaap vallen zal dus wel rustgevende en instrumentale muziek zijn zonder harde en snelle beats of lange teksten. Welke muziek dan het beste is om mee in slaap te vallen zullen we hieronder verder toelichten. Naast dat muziek helpt om makkelijk in slaap te vallen heeft het ook een positief effect op ons brein. Zo zorgt het luisteren naar muziek ervoor dat ons lichaam dopamine aanmaakt, ook wel een gelukshormoon dat zorgt voor focus, rust en een betere slaap. Ook is het luisteren naar muziek veel goedkoper dan alle andere slaapmiddelen die worden aangeboden.

READ  Rhythm Is A Dancer

 

Welke muziek is dan het beste?

Goede nummers om mee in slaap te vallen zijn bijvoorbeeld:

  • All I want – Kodaline
  • When The Party Is over – Bilie Elish
  • If the World Was Ending – Julia Micheals
  • Someone You Loved – Lewis Capaldi
  • Falling – Harry Styles

Andere tips om mee makkelijker mee in slaap te vallen

therapiedecke kaufenIs deze muziek toch niet de manier voor jou om in slaap te vallen? Dan geven we je graag nog een aantal andere tips die misschien wel kunnen werken. Allereerst werkt voor iedereen iets anders. Mochten de bovenstaande nummers niet voor jou werken dan zou het bijvoorbeeld wel kunnen dat andere nummers juist wel werken. Probeer daarom altijd verschillende dingen uit en geef niet zomaar op! Naast het luisteren naar muziek zijn er nog andere tips die we je kunnen meegeven. Zo is het belangrijk om overdag voor voldoende ontspanning te zorgen, de slaapkamer koel te houden, een ontspannende activiteit voor het slapen te doen, de inname van cafeïne te minderen en een vast slaapritme te hanteren.

Weet je niet zo goed waar je de juiste muziek voor het slapengaan kunt vinden? In een andere blog vertellen we meer over de beste muziek apps voor je telefoon.

Meer nieuws